kosten bij een scheiding

Een belangrijk onderdeel bij scheidingen is de verdeling en/of verrekening van het vermogen. Veel mensen denken daarbij alleen aan de inboedelgoederen, maar inboedelgoederen zijn slechts een klein onderdeel van het vermogen.

Meestal is de koopwoning het grootste vermogensbestanddeel. De koopwoning heeft vaak de meeste waarde en op de koopwoning drukt veelal de grootste schuld. Bij een echtscheiding vormt de koopwoning fiscaal en juridisch gezien complexe materie.

 

Download kosteloos mijn e-book: "Alles over scheiden"

Het complete handboek voor mensen die gaan scheiden.
Ik respecteer uw privacy,
er worden geen gegevens van u gevraagd.
Download e-book

 

Naast de eigen woning kunnen er ook ondernemingen, familievermogen en overige roerende zaken betrokken zijn. Bovendien is er vaak sprake van huwelijkse voorwaarden met niet uitgevoerde periodieke verrekenbedingen.

Meer informatie over deze onderwerpen vindt u in de rubrieken hieronder.

Vragen?

Heeft u vragen over uw specifieke situatie, belt u mij dan gerust. Natuurlijk kunt u mij ook een e-mail of WhatsApp-bericht sturen. Bovenin dit scherm ziet u alle contactmogelijkheden. Ik ben ook buiten reguliere kantooruren bereikbaar. Dus ook in de avond en in het weekend.

Het geheim van verandering is om al je energie niet te richten op het bevechten van het oude, maar op het opbouwen van het nieuwe. - Socrates