kosten bij een scheiding

Onder roerende zaken wordt verstaan zaken die geen inboedel zijn en geen onroerende zaken zijn. Bijvoorbeeld een auto, boot, caravan, motor, enzovoorts. Als de roerende zaken gemeenschappelijk bezit zijn (of vallen onder het te verrekenen vermogen bij huwelijkse voorwaarden), dan kunnen de roerende zaken onderling verdeeld worden, onder verrekening van de waarde ervan.

De partners zijn vrij om te kiezen hoe zij de roerende goederen willen waarderen. Als de partners er samen niet uitkomen dan kunnen zij in overleg een taxateur aanwijzen. Bij rechtbankprocedures zal de rechtbank een taxateur aanwijzen als partijen het niet eens kunnen worden over de waardering van de roerende zaken.

 

Vragen?

Heeft u vragen over uw specifieke situatie, belt u mij dan gerust. Natuurlijk kunt u mij ook een e-mail of WhatsApp-bericht sturen. Bovenin dit scherm ziet u alle contactmogelijkheden. Ik ben ook buiten reguliere kantooruren bereikbaar. Dus ook in de avond en in het weekend.

 

Download kosteloos mijn e-book: "Alles over scheiden"

Het complete handboek voor mensen die gaan scheiden.
Ik respecteer uw privacy,
er worden geen gegevens van u gevraagd.
Download e-book

Het geheim van verandering is om al je energie niet te richten op het bevechten van het oude, maar op het opbouwen van het nieuwe. - Socrates