Veel mensen die gaan scheiden maken zich zorgen over hun financiële toekomst. Die zorg is vaak terecht omdat het nog steeds veel voorkomt dat er een groot verschil is in inkomsten van de partners.

Een recht op partneralimentatie bestaat tussen echtgenoten en geregistreerd partners. Samenwoners kunnen in overleg ook partneralimentatie overeenkomen, maar dit moet dan wel schriftelijk worden vastgelegd en “rechtens afdwingbaar” zijn.

 

Download kosteloos mijn e-book: "Alles over scheiden"

Het complete handboek voor mensen die gaan scheiden.
Ik respecteer uw privacy,
er worden geen gegevens van u gevraagd.
Download e-book

 

Voor het pensioen gelden wettelijke bepalingen. Die zijn opgenomen in de Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding en de Pensioenwet. Als u op één van de buttons hierna klikt, kunt u meer lezen over de verschillende onderwerpen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw specifieke situatie, belt u mij dan gerust. Natuurlijk kunt u mij ook een e-mail of WhatsApp-bericht sturen. Bovenin dit scherm ziet u alle contactmogelijkheden. Ik ben ook buiten reguliere kantooruren bereikbaar. Dus ook in de avond en in het weekend.

Het geheim van verandering is om al je energie niet te richten op het bevechten van het oude, maar op het opbouwen van het nieuwe. - Socrates