Arnoud Oostveen - Scheiden en Koophuis

 

De kostenbepalende factor bij scheiden is wrok. Wrok kost veel geld en de rechtbanken zitten dan ook vol met zaken uit wrok. Als u dit opzij kunt zetten en uw toekomst niet uit handen wilt geven aan een rechter, of als u met uw partner nog ‘on speaking terms’ bent, dan kan het beter en kost veel minder.

Bemiddeling

Een bemiddelingstraject inclusief mijn financieel en fiscaal-juridisch advies, ouderschapsplan, convenant en afhandeling bij de rechtbank kost gemiddeld € 1.250/ € 2.250 per persoon all-in. Dit is afhankelijk van het aantal gesprekken dat nodig is en het aantal (financiële) scenario’s dat uitgewerkt moet worden.

Vanzelfsprekend kan ik na het kennismakingsgesprek een (bindende) begroting opstellen, waardoor u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Transparantie is een belangrijk onderdeel van onze samenwerking.

Belangenbehartiging

Wilt u mij inschakelen als uw belangenbehartiger in een overlegscheiding, dan hangt het in grote mate af van uw partner (en met name diens advocaat) hoe lang de zaak gaat duren en hoeveel tijd ik in de zaak moet investeren. Soms gaat het heel snel en wijken de kosten nauwelijks af van bovenstaande kosten. Soms is het een veelvoud daarvan. Mijn basis uurtarief bedraagt € 195 exclusief BTW (€ 235,95 inclusief BTW) voor alle werkzaamheden.

Complexe zaken

Voor complexe scheidingszaken met grote financiële-, fiscale-, of ondernemersbelangen en/of een vermogen van meer dan € 1 mio bedraagt het uurtarief tussen € 210 en € 310 exclusief BTW. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de te verwachten tijdsinvestering. Het tarief wordt in overleg met u vastgesteld.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Mijn werkzaamheden komen niet in aanmerking voor subsidie (“toevoeging”). Op de website www.rechtsbijstand.nl kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand van een advocaat.

Aftrekbare kosten

De kosten die de alimentatie-ontvanger maakt voor het verkrijgen, verhogen of behouden van de partneralimentatie zijn aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting, als persoonsgebonden aftrek. Denk daarbij aan de proceskosten en de kosten voor de (juridische) hulp.

U ontvangt altijd van mij een gespecificeerde declaratie, zodat u kunt zien welke kosten aftrekbaar zijn.

Download gratis mijn e-book "All about Money"

Hét complete handboek voor mensen die gaan scheiden.

Download gratis mijn e-book

Maak een vrijblijvende afspraak