Hulp bij scheiden door Arnoud Oostveen

Voorsorteren

Het komt regelmatig voor dat mensen zich afvragen wat een scheiding voor hen gaat betekenen. Ze vinden het belangrijk om te weten wat hen staat te wachten, voordat ze het definitieve besluit nemen om te gaan scheiden. In die gevallen kunt u bij mij terecht voor een “voorsorteer” adviesgesprek.

Lopende bemiddeling/mediation trajecten

Ook als u al een bemiddelingstraject gestart bent bij een advocaat of mediator, kunt u mij inschakelen voor advies / second opinion. Tijdens een bemiddelingstraject is het toegestaan (en ook wel aan te bevelen) om een eigen adviseur op de achtergrond te raadplegen. Dan beoordeel of ontwerp ik voor jou de (financiële) voorstellen en stippel ik samen met u een strategie uit, waarmee u het bemiddelingstraject kunt vervolgen. Op deze manier staat u sterker en kunt u besluiten nemen op basis van volledige informatie. Dat geeft uoverzicht en rust.

Rechtbankprocedure

Als u in een echtscheidingsprocedure bent beland en u wilt weten of uw advocaat de juiste koers vaart, dan kunt u ook een beroep op mij doen. Met name op de financiële en fiscale onderwerpen kan ik u dan extra ondersteuning bieden en kan ik samen optrekken met uw advocaat.

Het geheim van verandering is om al je energie niet te richten op het bevechten van het oude, maar op het opbouwen van het nieuwe. - Socrates